Kerstverhalen voor kinderen

De Wolvin in de Kerstnacht
Een donkere winternacht. De wolven huilen van de honger en een ijskoude stormwind loeit rond het hutje van de schaapherder. Buiten klinkt hulpgeroep. Wat zou jij doen? Zou je naar buiten gaan, om te redden?
Een prachtige legende over vriendschap tussen mens en dier.

Goudhaartje
Er was eens een schaapje met een hart én een vacht van goud. De schaapherder hield heel veel van haar. Maar toen reed de koning voorbij in zijn draagkoets. ‘Stop!’ riep hij tegen zijn lakeien. ‘Een schaap van goud… dát moet ik hebben. Dan word ik nog rijker dan ik nu al ben!’


Anna en de Prins

De kleine Anna verdwaalt hopeloos in een donker bos. Moe en verdrietig gaat ze zitten onder een oude, dikke boom. Maar is het wel een echte boom…?


De Gelukkige Prins

Een rijke prins ontmoet een kleine zwaluw. Samen geven zij de mensen in de stad het mooiste kerstfeest dat zij ooit hebben beleefd. Een ontroerend kerstverhaal over liefde en vriendschap.


Het Kerstfeest van de kabouter

Elk jaar houden de kabouters een groot kerstfeest in hun kabouterhol. Alle kabouters zijn van harte welkom. Maar op één voorwaarde: ze moeten wel hun kaboutermuts op hebben. Anders mogen ze niet naar binnen.

 

Foto: StoryTrail.nl