Kerstverhalen

Kerst en winter: dé tijd om naar verhalen te luisteren. Ik heb o.a. de volgende kerst- en winterverhalen in mijn repertoire:

De Gelukkige Prins
Een rijke prins ontmoet een kleine zwaluw. Samen geven zij de mensen in de stad het mooiste kerstfeest dat zij ooit hebben beleefd. Een ontroerend sprookje over liefde en vriendschap.

De Wolvin in de Kerstnacht
Een donkere winternacht. De wolven huilen van de honger en een ijskoude stormwind loeit rond het hutje van de schaapherder. Buiten klinkt hulpgeroep. Wat zou jij doen? Zou je naar buiten gaan, om te redden?
Een prachtige legende over vriendschap tussen mens en dier.

Goudhaartje
Er was eens een schaapje met een hart én een vacht van goud. De schaapherder hield heel veel van haar. Maar toen reed de koning voorbij in zijn draagkoets. ‘Stop!’ riep hij tegen zijn lakeien. ‘Een schaap van goud… dát moet ik hebben. Dan word ik nog rijker dan ik nu al ben!’

De reis van Lambert Melisz
Een ijzig koude winter, midden in de 80-jarige oorlog. Een arme kleermaker uit Waterland moet zijn huis ontvluchten voor het oprukkende Spaanse leger. De bevroren Zuiderzee ligt voor hem. Hij heeft één sleetje. Daarop passen zijn kleermakersspullen. Of zijn oude moeder. Lambert moet kiezen.

Anna en de Prins
Een eeuwenoud sprookje over een diep, donker bos, een betoverde prins, een gemene toverheks en een heel dapper meisje.
Een kinder- of familievoorstelling, voor iedereen vanaf 4 jaar. Na het verhaal verstoppen we samen de magische toverring op een geheime plek.

De Mantel van Sint Maarten

Luister naar de eeuwenoude legende over Sint Maarten, die een oude bedelaar redt van de bevriezingsdood en het uiteindelijk schopt tot patroonheilige van Utrecht.

De Vrouw op de Kade
‘Weet je, jongen,’ zei mijn opa. ‘De zeevaart is een prachtig vak. Maar dat beroerde afscheid nemen – dat went nooit. Bijna elke man op mijn schip had wel een vrouw die hij achterliet op de kade…’ Een ontroerend verhaal over liefde, weerzien en vaarwel.

Vertellocaties: binnen of buiten, waar en wanneer je maar wilt.

Foto: Rachel de Liefde