Kindervoorstellingen in de natuur

Foto: StoryTrail.nl

De Geheime Ring
Een eeuwenoud sprookje over een diep, donker bos, een betoverde prins, een gemene toverheks en een heel dapper meisje.
Een kinder- of familievoorstelling, voor iedereen vanaf 4 jaar. Na het verhaal verstoppen we samen de magische toverring op een geheime plek.


De Rijke Bramenplukker

Een ontroerend sprookje waarin een arme bramenplukker laat zien hoe mooi de natuur eigenlijk is. Naar een verhaal van Godfrid Bomans.


Goudhaartje

Er was eens een schaap met een hart én een vacht van goud. De schaapherder hield heel veel van haar. Maar toen reed de koning voorbij in zijn draagkoets. ‘Stop!’ riep hij tegen zijn lakeien. ‘Een schaap van goud… dát moet ik hebben. Dan word ik nog rijker dan ik nu al ben!’


De wolvin in de winternacht

Een donkere winternacht. De wolven huilen van de honger en de ijskoude stormwind loeit rond het hutje van de schaapherder. Buiten klinkt hulpgeroep. Wat zou jij doen? Zou je naar buiten gaan, om te redden? Een prachtige legende over vriendschap tussen mens en dier.


Mevrouw Reus bakt pannenkoeken

Midden op de hei wonen twee reuzen. Meneer Reus en mevrouw Reus. Ze houden erg van pannenkoeken. Hele grote pannenkoeken. Mevrouw Reus gaat ze bakken, en meneer Reus gaat de afwas doen. Een hele grote afwas. Maar die afwas, die loopt in de soep. Een hele, hele grote soep. 


Het kleine fluitje

Piet is een arme boerenzoon. Hij heeft bijna niks: alleen een haan en een kip en een heel klein fluitje. Daarop speelt hij mooie liedjes voor Marieken, de dochter van de landheer. Piet en Marieken willen dolgraag met elkaar trouwen, maar de landheer zegt streng tegen zijn dochter: jij met zo’n arme sloeber? Daar komt niets van in!
En tóch trouwen ze. Dankzij de haan, een beetje geluk en een slimme list!


Joris en de Draak

In de Grote Woeste Bergen woont een verschrikkelijke draak. Hij heeft wel vijf koppen. En wat erger is: hij lust alleen maar mensenvlees. De ridders van de koning heeft hij allemaal al op. Maar Joris de Kleermaker is niet bang. Sterker nog: die draak, dat lijkt hem een mooi klusje.


De Heks van Oostbroek

Als Lodewijk, de brave huisknecht, op een dag de stoute schoenen aantrekt, ontdekt hij op zolder een groot geheim. Dat brengt hem naar een prachtige plek in de natuur, waar hij in de grootst mogelijke problemen verzeild raakt…


Rosalinde en de heks

Rosalinde is een heel arm meisje, maar zij heeft één grote rijkdom: haar lange glanzende gouden haren. Die trekken de aandacht van een langs vliegende toverheks. Zij neemt Rosalinde mee en sluit haar op in een hoge toren in het bos. Elke dag komt de heks naar de toren om Rosalindes prachtige haren te bekijken. En om vieze heksenprutjes voor haar te koken. Gelukkig zijn er ook nog drie dappere vogeltjes, en een verliefde prins. Met de hulp van het publiek weten zij Rosalinde te bevrijden.

Vertellocaties: binnen of buiten, waar en wanneer je maar wilt.

 

Foto: StotyTrail.nl