Nieuws

Foto: StoryTrail.nl

 

 

StoryTrail stadswandeling Gorinchem: Beleef de mooiste historische verhalen van de stad

augustus 2021 – Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert: de StoryTrail stadswandeling Gorinchem. Verhalenverteller Johannes neemt je mee op een anderhalf uur durende tocht door de stadsgeschiedenis, vol sterke verhalen en spannende avonturen. Deze wandelende vertelvoorstelling gaat in première op zondag 12 september. Je kunt ook mee lopen op vier andere zondagen in september en oktober.

De StoryTrail stadswandeling Gorinchem is een historische rondleiding en een verteltheatervoorstelling in één. In het prachtige decor van de oude binnenstad brengt Johannes de helden en schurken uit de stadsgeschiedenis tot leven. Met als onbetwiste hoofdpersoon: Hugo de Groot. Want 2021 is tenslotte niet voor niets het Hugo de Grootjaar. Tijdens de wandeling krijg je bijna het gevoel dat je zelf in de schoenen van de beroemde geleerde staat.

Maar je maakt onderweg nog veel meer Gorcumse avonturen mee. Ridders en jonkvrouwen, arme marskramers, sluwe boeven, heerlijke Kabeljauwen en koppige Hoeken: je komt ze tijdens deze bijzondere stadswandeling allemaal tegen. Johannes vertelt het verhaal van Gorinchem met vaart en humor, met liefde voor de stad en oog voor zijn publiek. Zo beleef je de stadsgeschiedenis op een manier die je nooit meer vergeet.

De StoryTrail stadswandeling Gorinchem vertrekt om 14:00 uur op zondag 12 en 19 september én op zondag 3, 10 en 17 oktober 2021. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gorinchem. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL4ZA4227 en betaal slechts € 14,- per persoon (kinderen: € 8,84).

De StoryTrail stadswandeling Gorinchem is gemaakt ter gelegenheid van het Hugo de Grootjaar, in opdracht van Stichting Gorinchem Citymarketing.

 

 

2 t/m 5 september: de Zeeuwse Verteldagen van Stadsavonturen
Beleef de geschiedenis van Zeeland met verhalenverteller Johannes

augustus 2021- In de laatste week van de zomervakantie presenteert theatergezelschap Stadsavonturen de Zeeuwse Verteldagen. Van 2 t/m 5 september neemt verhalenverteller Johannes je mee op StoryTrail stadswandelingen door Middelburg, Goes en Zierikzee.

De StoryTrail stadswandeling is een historische rondleiding en een vertelvoorstelling in één. Samen met verteller Johannes neem je een duik in het bewogen verleden van Zeeland. Dwalend door Middelburg, Goes en Zierikzee kom je terecht in een wereld vol wonderlijke sagen, legenden en historische verhalen.

Brillenmaker
Zo kom je in Middelburg alles te weten over Sacharias Jansen, de 17e-eeuwse brillenmaker die ook heel andere dingen deed dan alleen brillenglazen slijpen. Ja gaat op visite bij de avontuurlijke notaris Roggeveen, die het zeegat uitvoer op zoek naar het Zuidland. En je ontdekt hoe het komt dat Middelburgers zulke goede Maneblussers zijn.

In Goes stelt verteller Johannes je voor aan de vermaarde viswijven uit het Visperk. Zij vertellen je graag de laatste nieuwtjes over de helden en schurken uit het verleden van de stad. Zoals de dappere mensenredder Frans Naerebout, de sluwe bandiet Jan Katoen en Cornelis, de enige Goesenaar die het ooit tot Keizer heeft weten te schoppen.

Fantastische geheimen
In Zierikzee ontrafel je de fantastische geheimen van de Noordhavenpoort en de Dikke Toren. Je hangt aan de lippen van stadsdokter Baster. Je leeft mee met de tragische Zierikzeese matroos Leendert Anker. En je komt er achter waarom er hier op de gevels overal zo veel zeemeerminnen te zien zijn.

Dat is nog lang niet alles: verteller Johannes heeft nog veel meer sterke stadsverhalen voor je in petto. Dat merk je vanzelf als je met hem op pad gaat tijdens de Zeeuwse Verteldagen. Ga mee en beleef de Zeeuwse geschiedenis tijdens een bijzondere stadswandeling vol vaart, humor en avontuur.

De Zeeuwse Verteldagen van Stadsavonturen:

▪ Donderdag 2 september 2021, 14:00 uur: StoryTrail stadswandeling Goes.
▪ Vrijdag 3 september 2021, 14:00 uur: StoryTrail stadswandeling Middelburg.
▪ Zaterdag 4 september 2021, 14:00 uur: StoryTrail stadswandeling Zierikzee.
▪ Zondag 5 september 2021, 11:00 uur: StoryTrail stadswandeling Middelburg.

Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL4ZA4227 en betaal slechts € 14 per persoon (kind: € 8,84).